Allround event en activiteiten organisator.

Ik organiseer wielerkoersen, fietslessen, kinderfeestjes, presenteer en draai muziek tijdens events, geef powerpoint-presentaties over Petje af Zuid-Limburg weekendschool, "Burgemeester Damenpark door de jaren heen" en mijn zwerfafval project "Hier begint de zee". Neem vrijblijvend contact op.

FIETSPLEZIER

Fietsvaardigheidstrainingen 

FIETSEN GEEFT KINDEREN MEER VRIJHEID EN ZELFVERTROUWEN.
Fietsen is heel belangrijk voor kinderen. Ze ontwikkelen op jonge leeftijd zelfvertrouwen en krijgen hierdoor een positief zelfbeeld. Door het fietsen leren ze verantwoording te nemen voor hun eigen leven om zodoende (in de toekomst) actief bij te dragen aan de maatschappij. Fietsen is in deze heel belangrijk voor een kind. Het kan zich op latere leeftijd goed verplaatsen en creëert daarmee meer vrijheid. Men heeft ook een betere motorische vaardigheid. Je ziet vaak dat ouders het handiger vinden om kinderen met de auto naar school te brengen, waardoor er een vicieuze cirkel ontstaat. Ouders vinden het immers ook gevaarlijk om hun kinderen door het drukke verkeer te laten fietsen. Dit zorgt weer voor een toename van auto’s en dus meer onveiligheid voor fietsers. Fietsen is niet alleen goed voor lichaam en geest maar ook goed voor het milieu. Met fietsen zorg je voor een betere luchtkwaliteit in je eigen omgeving dan wanneer je met de auto of bus gaat. Wist je dat in de grote steden zo’n 70% van de reizen wordt afgelegd per fiets? Fietsen is vaak sneller, omdat je de verkeersdrukte kunt ontwijken. Kortom fietsen heeft alleen maar voordelen. En mijn advies is dan ook begin met fietsen op jonge leeftijd. 

Tijdens mijn fietsvaardigheid trainingen op wielerbaan Geleen, basisscholen en kinderfeestjes kunnen kinderen vanaf 4 jaar op hun loopfiets of fiets met zijwielen al leuke oefeningen doen. Wat ik bijvoorbeeld doe is met warm weer de kinderen proberen te raken met natte sponzen. Ze proberen de sponzen natuurlijk allemaal te ontwijken en tegelijkertijd houden ze hun omgeving waar ze fietsen goed in de gaten. Ook laat ik ze ballonnen aantikken, bidonnetje grijpen enzovoorts. Hiermee laten ze onbewust een hand los van het stuur. In de leeftijd van 5 of 6 en ouder doen we de slakkenrace (langzaam fietsen), de raketrace (snel fietsen), lopen met de fiets in de hand, over obstakels laten fietsen, zeepbellen vangen en balletje trappen op de fiets. Na een aantal keren te hebben geoefend zie ik een betere motoriek bij alle kinderen. Dit is een groot voordeel voor hun toekomst. Geïnteresseerd? Neem contact op. 

Michel van Dijke - Fietscoach - Verkeersouder VVN -
Stichting Wielerbaan Geleen - Stichting Petje af Zuid-Limburg 

FIETSLEER

 Fietsleer is kennismaking met de fiets voor nieuwe Nederlanders. 
De fietscursus bestaat uit tien lessen van elk een uur. Onder professionele begeleiding leer je hier de (fiets)verkeersregels en kun je na deze tien weken zonder twijfel deelnemen aan het verkeer en ben je een stuk zelfstandiger gezien vervoer.  

Kinderfeestje boeken?

Voor super leuke Kanjerfeestjes met veel beweging in het Burgemeester Damenpark Geleen of elders neem je vrijblijvend contact op.
Geschikt voor kinderen tot 11 jaar.